Het goede doel voor Koningsdag

Ik wil u even voorstellen: mw Driessen.

Mw. Driessen voorziet al 33 jaar met een groepje vrouwen in en om Huissen van haar leeftijd (bijna allemaal zijn ze nu de 80 gepasseerd!) een paar kindertehuizen in Roemenië van speelgoed en kleding. In deze kindertehuizen wonen jongeren van baby tot ongeveer 16 jaar.  Alles wat ze daarvoor belangeloos van een grote groep mensen om haar heen voor dit doel binnenkrijgt wordt gecontroleerd, en zo nodig opgeknapt.  Ze werkt samen met de Stichting Dorcas.

Later (ongeveer 17 of 18 jaar geleden) is ze in contact gekomen met een artsenechtpaar dat nu  in het Radboudziekenhuis werkt, maar daarvóór een aantal jaren in een ziekenhuis in Roemenië had gewerkt en van daaruit ook contact had met een kindertehuis. Nadat zij terugkeerden uit Roemenië hebben ze dit kindertehuis feitelijk geadopteerd. Ze gaan  nog steeds op eigen initiatief minstens twee keer per jaar naar dit kindertehuis. Dit echtpaar zocht contact met de Stichting Dorcas om een depot te kunnen hebben hier in Nederland. De mensen uit Groesbeek die hun tot dat moment hielpen met verzamelen en opslaan van goederen waren inmiddels erg oud aan het worden, en er werd gezocht naar opvolging. De Stichting Dorcas heeft ze doorverwezen naar Mw. Driessen. Zij is voor dit project tussenpersoon geworden van Stichting Dorcas voor de activiteiten van dit artsenechtpaar.

Een ongewilde en spontaan ontstane samenwerking dus die tot nu toe is gebleven!

Prachtig hoe deze mensen zich inzetten voor de kinderen! Hieronder vind u de folder.

 mw driessen 1

mw driessen 2

Een aantal jaar geleden is mw. Driessen in contact gekomen met nog 2 zeer enthousiaste vrijwilligers, Eugène Starmans en Rianet Knevel. Zij verzamelen nu al een aantal jaren de overgebleven spulletjes bij onze Koningsmarkt voor dit fantastische doel, daarnaast gaan bv spellen die niet compleet zijn of andere voor deze doelgroep onbruikbare spulletjes via hen naar stichting Dorcas in Scherpenzeel dorcas.nl/dorcas-winkel-scherpenzeel/ . U kunt hun wagen vinden naast de kraakwagen, thv het Chinese restaurant ‘the great wall’ bij de Brink.

Lof ook voor deze mensen die een paar weken hun huis ter beschikking stellen en er dus als onderstaande foto’s bijzitten.

eugene 1eugene

Speciale dank ook dit jaar van Eugène en Rianet aan Klusbedrijf Sander van Krieken, hij zal na afloop helpen, bij het transport van de aangeboden spullen naar hun huis.